Offertissima

IDEJE I SAVJETI

Ti si moja inspiracija

BY OFFERTISSIMA I MATEA HALILOVIĆ

Matea Halilović već godinama inspiraciju za svoje DIY projekte pronalazi baš u Offertissimi!

Ovog svibnja Offertissima slavi 30 godina od osnivanja. Za ovaj veliki rođendan kreirali su slogan “Ti si moja inspiracija“. Moram priznati da mi je izvukao osmijeh na lice kada sam ga prvi puta čula jer Offertissima zaista je moja inspiracija.

Već godinama, u potrazi za idejama za DIY projekte odlazim upravo tamo, šećem među policama, pronalazim zanimljive artikle i materijale koje odmah zamišljam u svojim kreativnim rukotvorinama.

Drago mi je da i vi u njima uživate te da se međusobno inspiriramo i motiviramo.
Sretan rođendan, Offertissima!

Ista priča bila je i ovoga puta. U njihovoj ponudi pronašla sam veliko slikarsko platno i slikarske špatulice te sam odlučila isprobati jednu tehniku koju već duže vrijeme škicam na Pinterestu.

Za ovu tehniku trebala mi je još i masa za izravnavanje, tzv. glet masa (u kantici, već spremna za korištenje). Možete ju pronaći u svim trgovinama bojama i građevinskim materijalom.

Započela sam bojanjem platna u nježnu sivkasto-bež nijansu jer sam htjela da mi se bijeli cvjetovi više istaknu. Akrilne boje i kistove također možete pronaći u Offertissimi.

Kada se podloga posušila, krećemo s izradom cvjetova od glet mase. Izrada je zaista jednostavna, laganim nanosima mase pomoću špatule formiraju se latice – 5 po cvijetu. Možda ne bi bilo loše isprobati sa strane prije nanošenja na platno, da savladate poteze.

Svakom cvijetu se napravi tučak kružnim nanosom mase u sredini. Praznine na platnu možete popuniti pojedinačnim laticama.

Masu treba pustiti da se potpuno posuši prije bojanja. Iako je masa bijela, ja sam latice odlučila obojati bijelom akrilnom bojom kako bi nijansa bila čišća i bolje se isticala. Tučak treba obojati žutom bojom.

I to je to! Nakon sušenja, vaše umjetničko djelo je spremno za vješanje na zid.

Kako vam se sviđa? Mene je rezultat oduševio i sigurno ću se još poigrati ovom tehnikom.

Do sljedećeg posta,
Matea

Proljetno osvježenje doma

U suradnji s Mateom Halilović donosimo ideju kako s policama i dekoracijama preurediti prostor u kojemu boravimo.
Saznaj više

Uskršnji vjenčić

Donosimo vam DIY ideju za vijenac od pisanica u suradnji s Mateom Halilović.
Saznaj više

DIY oslikane svijeće

U suradnji s Mateom Halilović donosimo jedan veseli, šareni, cvjetni DIY – svijeće oslikane akrilnim bojama.
Saznaj više