Offertissima

IDEJE I SAVJETI

Poklon košara za najmlađe

by Offertissima i Matea Halilović

U suradnji s Mateom Halilović, donosimo vam ideju s kojom ćete zasigurno iznenaditi i razveseliti one koje darujete.

U suradnji s Mateom Halilović, donosimo vam ideju s kojom ćete zasigurno iznenaditi i razveseliti one koje darujete. Uvijek je lijepo nekoga darivati, no kada uložimo malo dodatnog truda oko detalja – puno je posebnije i osobnije.

Za izradu košare/kutije s vješalicom biti će vam potrebno:

  • kutija/sanduk
  • drveni štapovi (drška za metlu)
  • kabelske vezice
  • ukrasna traka ili špaga

I naravno, darovi kojima ćete košaru popuniti. Ja ću vam dati neke prijedloge, a vi se poigrajte i osmislite najbolju kombinaciju za vašeg “slavljenika”.

Izrada košare je vrlo jednostavna. Kabelskim vezicama pričvrstite štapove za kutiju kao na fotografijama (zato je idealno da je kao sanduk, odnosno da ima rupe kroz koje možete provući vezice). Viškove vezica odrežite te spojeve sakrijte ukrasnom trakom ili omotajte špagom. Možete dodati još i neke ukrase, meni su u ovom slučaju mašne bile dovoljne.

Sada je vrijeme da napunite kutiju darovima, a ovo su neki od mojih prijedloga koje sam pronašla u Offertissimi.

UKRAS ZA DJEČJU SOBU

Slike s dječjim motivima

Noćne lampice u raznim oblicima

DIDAKTIČKE IGRAČKE

Ako mene pitate, to je uvijek dobra ideja. Za manju djecu i bebe neka to budu umetaljke, a za veću djecu možete odabrati i kompliciranije puzzle i slično. Djeci je zabavno, a k tome i potiče njihov razvoj.

KNJIGA USPOMENA / RADOSNICA

Ako slažete poklon za novorođenče, radosnica je divan dar. Ipak, predložila bih da prije provjerite s roditeljima jesu li je već nabavili/dobili.

SLIKOVNICE

Rekla sam da su didaktičke igračke uvijek dobra ideja, a za slikovnice ću to ponoviti nekoliko puta. Najljepši poklon za dijete su upravo slikovnice. Time im, osim knjige, darujete i aktivnost s roditeljima jer će zajedno čitati i zbližavati se na taj način. Djeca kojoj roditelji svakodnevno čitaju slikovnice izložena su puno većem broju riječi od djece s kojima se ne čita, a to uvelike pridonosi razvoju govora. Za male bebe su najbolje slikovnice s kontrastnim slikama i taktilne slikovnice (kao što je Razigrana farma, na slici ispod).

DJEČJA KOZMETIKA

Zgodno je u košaru ubaciti i nešto od kozmetike budući da se te stvari troše u velikim količinama i uvijek dobro dođu: kremice, vlažne maramice, blazinice, pelene i slično.

ODJEĆA

Budući da je ova poklon košara/kutija ima vješalicu, uključit ćemo i nešto odjeće. Ne mora to biti ništa previše, možda tek bodi ili pidžamica.

Do neke nove ideje,

Matea

Ljetno osvježenje na terasi

Matea Halilović donosi ideje kako preživjeti vrućine s djecom – uz vodenu igru na terasi ili vrtu!
Saznaj više

Ti si moja inspiracija

Matea Halilović već godinama inspiraciju za svoje DIY projekte pronalazi baš u Offertissimi!
Saznaj više

Proljetno osvježenje doma

U suradnji s Mateom Halilović donosimo ideju kako s policama i dekoracijama preurediti prostor u kojemu boravimo.
Saznaj više