Offertissima

IDEJE I SAVJETI

DIY oslikane svijeće

by Offertissima i Matea Halilović

Proljeće i Uskrs nam kucaju na vrata, te vam zato u suradnji s Mateom Halilović donosimo jedan veseli, šareni, cvjetni DIY – svijeće oslikane akrilnim bojama.

I nemojte odmah reći da “ne znate crtati”, za ove motive zaista nije potrebna neka velika vještina. Linije ne moraju biti čiste i greškice se uopće neće primijetiti. Ali vaše oslikane svijeće će se svakako primijetiti na vašem blagdanskom stolu jer je rezultat neodoljiv.
Samo se trebate usuditi. 

Baš sve za ovaj DIY pronašla sam u Offertissimi – svijeće, akrilne boje i kistove.

Nemam naviku pisati cijene, no ovaj put hoću, kako bi vidjeli da ne morate uložiti puno novca u efektnu dekoraciju. Ukupni trošak za materijal je ispod 5 eura (4 svijeće – 1,45e, akrilne boje – 1,60e i kistovi – 1,50e). S time da vam ostaju kistovi i akrilne boje za neke druge projekte.

Postupak izrade je vrlo jednostavan. Najbolje bi bilo da gledate u sliku i pokušate rekreirati. Za inspiraciju možete uzeti moje svijeće ili pretražiti Pinterest gdje ima pregršt ideja.

Važno je da slažete element po element na svijeću kako bi se prethodni sloj već malo posušio i kako se ne bi razmuljala boja. Na primjeru tulipana – prvo sam nacrtala latice (jednu po jednu boju) i tek onda sam išla crtati stabljiku svim tulipanima. Na kraju, to vam je i jednostavnije jer ne morate stalno mijenjati ili prati kist. Crtajte što tanjim kistom, kako bi bili precizniji.

Elementi za koje sam se ja odlučila su cvijeće, mrkve i pisanice. Ne vjerujem toliko svojim vještinama pa se nisam okušala sa zečićima (umjesto toga sam kupila figurice u Offertissimi), no to bi također bilo preslatko.

Rado bih čula vaše dojmove – kako vam se sviđaju svijeće?
Moram priznati da sam ja oduševljena i jako zadovoljna rezultatom.

Osim za dekoraciju vašeg blagdanskog stola ili nekog proljetnog kutka – ovakve svijeće bi bile prekrasan poklon dragoj osobi. Samo im dodajte mašnu, a uz njih možete darovati i neki jednostavan svijećnjak.

Ipak, najvažniji dio ovakvog dara je vaš trud i zato zaista nije važno ukoliko, na oko, nisu do detalja savršene.

Do neke nove ideje,
Matea

Uskršnji vjenčić

Donosimo vam DIY ideju za vijenac od pisanica u suradnji s Mateom Halilović.
Saznaj više

DIY oslikane svijeće

U suradnji s Mateom Halilović donosimo jedan veseli, šareni, cvjetni DIY – svijeće oslikane akrilnim bojama.
Saznaj više

Poklon košara za najmlađe

U suradnji s Mateom Halilović, donosimo vam ideju s kojom ćete zasigurno iznenaditi i razveseliti one koje darujete.
Saznaj više