Offertissima

IDEJE I SAVJETI

Jesenska girlanda

BY OFFERTISSIMA I MATEA HALILOVIĆ

U suradnji s Mateom Halilović donosimo kreativnu ideju za simpatičan jesenski DIY uradak u koji može biti uključena cijela obitelj!

Volim otići u Offertissimu u potrazi za inspiracijom. A nekako je, s vremenom, odlazak tamo postao zajednički ritual mog mališana i mene. Ako ćemo biti potpuno iskreni, on voli ići u Offertissimu jer me uvijek nagovori da mu kupim makar “jedan mali” autić.
Ja, s druge strane, volim pogledati ponudu craft materijala i osmisliti neke zajedničke aktivnosti u kojima oboje uživamo.

Puno sam DIY projekata, tokom godina, izradila u suradnji s Offertissimom i svi su mi vrlo dragi. Volim što se inspiriramo međusobno i stvaramo neke lijepe kreativne priče – a nadam se, i vas potičemo na isto. Offertissimi je ovo slavljenička godina – čak 30 godina poslovanja u Hrvatskoj te ovaj mjesec obilježavaju tu veliku obljetnicu. Razmišljala sam kojim projektićem da ja obilježim njihov veliki rođendan te sam odlučila pokazati vam jedan simpatičan jesenski DIY uradak koji možete izraditi s djecom. Na kraju, najvažnije je da sve velike trenutke u životu proslavimo s najdražima – zato jedna povezujuća, obiteljska aktivnost. Za vas i vašu djecu.

Što će nam biti potrebno?

  • papirnati tanjuri
  • karton
  • tempere/akrilne boje
  • kistovi i spužvice
  • konopac
  • drvene kvačice
  • škare i ljepilo

Papirnate tanjure je potrebno prerezati na pola. Ukoliko vam je promjer tanjura prevelik, malo obrežite rubove. To će biti klobuk gljive. Od kartona izrežite oblik stabljike te zalijepite jedno na drugo.

Sada je vrijeme za bojanje. Klobuk bojamo u crveno, a stabljiku ćemo obojati u bijelo ili bež/smeđe. Ja sam se malo poigrala svim tim nijansama kako bih dobila malo više “dubine”.

Budući da je moje dijete još relativno maleno, ja sam ga u ovom trenutku uključila, no ako imate veću djecu, oni mogu sudjelovati od početka izrade – u izrezivanju i lijepljenju.

Vrijeme je za točkice, to je najzabavniji dio. Trebati će vam okrugle spužvice ili jednostavno – prstići. I bijela boja. Kada su točkice gotove, ostavite simpatične muhare da se osuše par minuta.

Za to vrijeme odlučite gdje ćete postaviti svoju girlandu i zavežite konopac. Kada su gljive suhe, kvačicama ih pričvrstite i rasporedite po konopcu. To je to, vaša preslatka jesenska girlanda je gotova.

Nadam se da ćete uživati u ovom projektu i zajedničkom vremenu, a Offertissimi želim još puno, puno uspješnih godina i da se nastavimo inspirirati!

Do sljedećeg posta,
Matea

Paint & juice party za klince

U suradnji s Mateom Halilović pokazat ćemo vam kako organizirati rođendansku proslavu za klince uz paint & juice...
Saznaj više

Jesen kao novi početak – organizacija i planiranje

U suradnji s Mateom Halilović donosimo ideju kako jednobojne vaze pretvoriti u šarene i unikatne komade!
Saznaj više

DIY 3D Vaza

U suradnji s Mateom Halilović donosimo ideju kako jednobojne vaze pretvoriti u šarene i unikatne komade!
Saznaj više