Offertissima

IDEJE I SAVJETI

Uskršnji vijenac

by blogerica Matea Halilović

Već nekoliko godina vam, u suradnji s Mateom Halilović pripremamo ideje za blagdane pa vas tako ni ove godine nećemo razočarati. Prva ideja za DIY dekoraciju je tu – danas radimo vijenac od pisanica.

Ovo je vrlo jednostavan DIY, a sve potrebno za izradu možete pronaći u Offertissimi. Od “alata” će vam trebati samo aparatić (pištolj) za vruće ljepilo.

Potrebni materijal:

  • metalni obruč ( ili neki drugi obruč)

  • dekorativna jaja

  • suho ili umjetno cvijeće po želji

  • ukrasna traka

Baza za vijenac je metalni obruč. Ja ih imam nekoliko, u raznim veličinama i mogu potvrditi da su odlični – čvrsti i izdržljivi što znači da ih možete koristiti puno puta iznova ako primjerice, radite vijenac sa svježim zelenilom i/ili cvijećem ili jednostavno poželite promjenu.

 Za vijenac sam koristila stiroporna jaja. Dolaze u pakiranju od 6 boja/komada, narančasta sam izbacila jer mi se nisu uklapala u moju ideju. Njih ću već iskoristiti negdje drugdje, a ako volite šarenije – ubacite i njih.

Također sam koristila i mala, bijela, stiroporna jaja koja su savršeno funkcionirala za popuniti rupe i povezati vijenac u jednu cjelinu.

Izrada je zaista jednostavna:

  1. Vrućim ljepilom fiksirajte jaja za obruč i jedno za drugo. Ja sam se odlučila za ovaj dizajn s odvojenim bojama, no vi ih možete i pomiješati ako vam je tako draže.
  2. Prije nego zalijepite zadnje jaje, zavežite traku za obruč kako biste lakše kasnije svezali mašnu, pa tek onda fiksirajte posljednje jaje.
  1. Kada je forma vijenca gotova, malim jajima popunite rupe i praznine da dobijete ljepši oblik.
  2. Iako je vijenac već sada “gotov”, ja sam odlučila dodati malo suhog cvijeća kako bih postigla nježniji izgled. Mekano i pahuljasto cvijeće kao kontrast šarenilu jaja. Cvijeće sam fiksirala ljepilom sa stražnje strane vijenca tako da ono proviruje iza jaja.
  3. Za kraj, lijepo zavežite mašnu i uredno odrežite krajeve trake. Sa stražnje strane dodajte kukicu od žice za vješanje vijenca.

 

U Offertissiminoj uskršnjoj ponudi možete pronaći veliki izbor dekoracija, kao i materijala za “uradi sam” projekte. Svakako pogledajte što se nudi i uljepšajte pokoji kutak vašeg doma za blagdane.

Do sljedećeg posta,
Matea

Ljetno osvježenje na terasi

Matea Halilović donosi ideje kako preživjeti vrućine s djecom – uz vodenu igru na terasi ili vrtu!
Saznaj više

Ti si moja inspiracija

Matea Halilović već godinama inspiraciju za svoje DIY projekte pronalazi baš u Offertissimi!
Saznaj više

Proljetno osvježenje doma

U suradnji s Mateom Halilović donosimo ideju kako s policama i dekoracijama preurediti prostor u kojemu boravimo.
Saznaj više