Offertissima

IDEJE I SAVJETI

Mirisni crumble s jabukama

by blogerica Matea Halilović

U suradnji s našom dragom blogericom Matejom Halilović predstavljamo vam jedan mirisni recept. Idealan je za isprobavanje tijekom ovih cozy, tmurnih i hladnih dana. Za pripremu ove slastice korišteni su Nutrigold proizvodi iz Offertissima ponude kako bih crumble bio pripremljen na malo zdraviji način. Guštajte u ovom divnom receptu by Matea!

Prije nego krenemo na sastojke, napomenut ću da recept možete prilagoditi sebi. Pirovo brašno i šećer kokosovog cvijeta možete zamijeniti bilo kojim drugim, a umjesto kokosovog ulja možete koristiti i običan maslac. No, ja vam garantiram da je ova kombinacija extra mirisna pa skoknite u najbližu Offertissimu po zdrave namirnice i isprobajte baš tako kako piše.

Potrebni sastojci:

za nadjev od jabuka

  • 500 g očišćenih jabuka
  • 1 žlica pirovog brašna
  • 1 žličica cimeta
  • 50 g šećera kokosovog cvijeta

za crumble

  • 150 g zobenih pahuljica
  • 100 g pirovog brašna
  • 120 – 150 g šećera kokosovog cvijeta (ovisno koliko slatko volite)
  • 100 g kokosovog ulja

Priprema:

Pećnicu upalite na 180°C i ostavite da se ugrije.

Jabuke ogulite i narežite na malo veće kockice. Pomiješajte ih s brašnom, cimetom i šećerom te sipajte u pekač koji ste prethodno premazali s malo kokosovog ulja.

U posudu stavite sve sastojke za crumble te ih rukama pomiješajte dok se ulje ne upije u suhe sastojke i tekstura bude mrvičasta. Sipajte preko jabuka da cijela površina pekača bude prekrivena.

Stavite u pećnicu na 35 – 40 min.

Poslužite toplo u zdjelice i obavezno dodajte kuglicu sladoleda od vanilije.

I da, da…jasno mi je da nisam dosljedna jer sam napravila “zdraviji” crumble koji sam onda utopila u sladoledu ali znate kako se kaže… you win some, you lose some. Ali ako želite ipak biti bolji karakter od mene, možete nabaviti neku zdraviju verziju sladoleda ili pak poslužiti uz grčki jogurt. Vjerujem da ćete jednako uživati u mirisnim aromama jabuka i cimeta te neodoljivoj toplo – hladno kombinaciji.

Na fotografijama u nastavku možete pogledati neke moje Nutrigold favorite kojima se uvijek vraćam. A sve njih, kao i preslatke zdjelice i pekač iz ovog posta, možete pronaći u Offertissiminoj ponudi.

Do sljedećeg posta,
Matea

Jesen kao novi početak – organizacija i planiranje

U suradnji s Mateom Halilović donosimo ideju kako jednobojne vaze pretvoriti u šarene i unikatne komade!
Saznaj više

DIY 3D Vaza

U suradnji s Mateom Halilović donosimo ideju kako jednobojne vaze pretvoriti u šarene i unikatne komade!
Saznaj više

Domaći sladoled & sorbet

Matea Halilović donosi recept za domaći sladoled i osvježavajući sorbet koji će vas rashladiti i za najsparnijih dana!
Saznaj više