Offertissima

IDEJE I SAVJETI

Domaći sladoled & sorbet

BY OFFERTISSIMA I MATEA HALILOVIĆ

Matea Halilović donosi recept za domaći sladoled i osvježavajući sorbet koji će vas rashladiti i za najsparnijih dana!

Obećala sam recept za sladoled, danas ispunjavam obećanje. Donosim vam recept za sladoled s okusom kokosa i vanilije, ali i za osvježavajući sorbet koji će vas rashladiti i za najsparnijih dana.

Vjerojatno ćete primjetiti preslatke posudice u kojima sam poslužila ove poslastice. Pronašla sam ih u Offertissimi, imaju baš lijepi izbor posudica i raznih kalupa za sladoled. Odabrala sam staklenu verziju korneta za odrasle, a šareni set za djecu – iako, moram priznati da ja kradem ovaj “dječji”.

Sladoled od vanilije i kokosa

  • 1 konzerva kokosovog mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 5 žlica sirupa od agave
  • 200 g vrhnja za šlag

Dodaci (po želji): sirup od agave, kikiriki maslac

Vrhnje izraditi u čvrsti šlag, a ostale sastojke pomiješati u posudi. Šlag postepeno dodavati u smjesu i lagano preklapati špatulom dok se sve ne poveže. Sipati u posudu (koja se smije zamrznuti) i staviti u zamrzivač.

Potrebno je bar nekoliko sati da se sladoled stegne, a najbolje ostaviti preko noći. Prije posluživanja minimalno 15 minuta ostaviti na sobnoj temperaturi.
Kikiriki maslac savršeno paše kao dodatak na ovaj sladoled, a ako vam fali malo slatkoće – sladoled prelijte sirupom od agave.

Nutrigold proizvode koje sam koristila možete također pronaći u ponudi Offertissime.

Sorbet od jagoda i malina

  • 200g smrznutih jagoda
  • 200g smrznutih malina
  • sok 1 limuna
  • 5 žlica sirupa od agave
  • 20ak žlica vode

To su svi sastojci, s tim da ih možete prilagoditi svog ukusu. Volite li kiselije, dodajte više limuna. Volite li slađe – više sirupa od agave.

Možete koristiti i neko drugo bobičasto voće, no važno je da je voće smrznuto. Sve sastojke stavite u blender, a vodu dodajete postepeno. Meni je trebalo 20ak žlica vode da bi blender mogao samljeti smrznuto voće, možda će vam trebati malo manje ili malo više – zato je važno da dodajete posebno.

Sorbet možete odmah poslužiti, a ako ga stavljate u zamrzivač, računajte da ga barem 15 minuta ranije trebate izvaditi na sobnu temperaturu prije posluživanja.

Nadam se da ćete isprobati ove recepte i uživati u (malo zdravijem) osvježenju ovog ljeta.

Do sljedećeg posta,
Matea

Jesenska girlanda

U suradnji s Mateom Halilović donosimo kreativnu ideju za simpatičan jesenski DIY uradak u koji može biti uključena...
Saznaj više

Paint & juice party za klince

U suradnji s Mateom Halilović pokazat ćemo vam kako organizirati rođendansku proslavu za klince uz paint & juice...
Saznaj više

Jesen kao novi početak – organizacija i planiranje

U suradnji s Mateom Halilović donosimo ideju kako jednobojne vaze pretvoriti u šarene i unikatne komade!
Saznaj više