Offertissima

IDEJE I SAVJETI

Domaći sladoled & sorbet

BY OFFERTISSIMA I MATEA HALILOVIĆ

Matea Halilović donosi recept za domaći sladoled i osvježavajući sorbet koji će vas rashladiti i za najsparnijih dana!

Obećala sam recept za sladoled, danas ispunjavam obećanje. Donosim vam recept za sladoled s okusom kokosa i vanilije, ali i za osvježavajući sorbet koji će vas rashladiti i za najsparnijih dana.

Vjerojatno ćete primjetiti preslatke posudice u kojima sam poslužila ove poslastice. Pronašla sam ih u Offertissimi, imaju baš lijepi izbor posudica i raznih kalupa za sladoled. Odabrala sam staklenu verziju korneta za odrasle, a šareni set za djecu – iako, moram priznati da ja kradem ovaj “dječji”.

Sladoled od vanilije i kokosa

  • 1 konzerva kokosovog mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 5 žlica sirupa od agave
  • 200 g vrhnja za šlag

Dodaci (po želji): sirup od agave, kikiriki maslac

Vrhnje izraditi u čvrsti šlag, a ostale sastojke pomiješati u posudi. Šlag postepeno dodavati u smjesu i lagano preklapati špatulom dok se sve ne poveže. Sipati u posudu (koja se smije zamrznuti) i staviti u zamrzivač.

Potrebno je bar nekoliko sati da se sladoled stegne, a najbolje ostaviti preko noći. Prije posluživanja minimalno 15 minuta ostaviti na sobnoj temperaturi.
Kikiriki maslac savršeno paše kao dodatak na ovaj sladoled, a ako vam fali malo slatkoće – sladoled prelijte sirupom od agave.

Nutrigold proizvode koje sam koristila možete također pronaći u ponudi Offertissime.

Sorbet od jagoda i malina

  • 200g smrznutih jagoda
  • 200g smrznutih malina
  • sok 1 limuna
  • 5 žlica sirupa od agave
  • 20ak žlica vode

To su svi sastojci, s tim da ih možete prilagoditi svog ukusu. Volite li kiselije, dodajte više limuna. Volite li slađe – više sirupa od agave.

Možete koristiti i neko drugo bobičasto voće, no važno je da je voće smrznuto. Sve sastojke stavite u blender, a vodu dodajete postepeno. Meni je trebalo 20ak žlica vode da bi blender mogao samljeti smrznuto voće, možda će vam trebati malo manje ili malo više – zato je važno da dodajete posebno.

Sorbet možete odmah poslužiti, a ako ga stavljate u zamrzivač, računajte da ga barem 15 minuta ranije trebate izvaditi na sobnu temperaturu prije posluživanja.

Nadam se da ćete isprobati ove recepte i uživati u (malo zdravijem) osvježenju ovog ljeta.

Do sljedećeg posta,
Matea

DIY cvjetni okvir

U suradnji s Mateom Halilović donosimo jednostavan i simpatičan DIY uradak – cvjetni okvir!
Saznaj više

Jesenska girlanda

U suradnji s Mateom Halilović donosimo kreativnu ideju za simpatičan jesenski DIY uradak u koji može biti uključena...
Saznaj više

Paint & juice party za klince

U suradnji s Mateom Halilović pokazat ćemo vam kako organizirati rođendansku proslavu za klince uz paint & juice...
Saznaj više
Pregled privatnosti
ikona

Neophodni kolačići

Ovi kolačići omogućuju interakciju s uslugom ili internetskom lokacijom kako biste mogli pristupiti osnovnim značajkama za pružanje te usluge. Odnose se na zatraženu uslugu kao što je, npr. identifikator sesije trenutačnog posjeta. Ne spremaju informacije kojima se može identificirati korisnika.

Statistički kolačići

Ovi kolačići omogućuju prikupljanje podataka u agregiranom obliku bez identificiranja korisnika. Služe za praćenje ponašanja korisnika na internetskoj stranici u svrhu istraživanja tržišta i praćenja analitike. Navedeni uvidi omogućuju internetskoj stranici poboljšavanje sadržaja i razvijanje boljih značajki koje unaprjeđuju korisnički doživljaj.

Marketinški kolačići

Ovi kolačići omogućuju prikupljanje informacija o navikama i ponašanju korisnika na internetskoj stranici radi objavljivanja relevantnih oglasa za korisnika usklađenih s njegovim interesima. Također se mogu koristiti i za mjerenje učinkovitosti kampanja.