Offertissima

IDEJE I SAVJETI

DIY Stolna lampa

by Offertissima i Matea Halilović

Često me pitaju otkud mi sve te ideje za uradi sam projekte. Neke ideje pronađem online, dok scrollam po Pinterestu i Instagramu, pronalazim zanimljive projekte i razmišljam kako bih ja to mogla prilagoditi sebi. S druge strane, neke ideje jednostavno dođu potpuno neplanirano, dok primjerice šetam trgovinom i ugledam proizvod koji me inspirira na neku super ideju. Upravo tako je bilo ovog puta. Tražila sam nešto drugo u Offertissimi i vidjela zanimljivu vazu, odnosno bocu. Svega par redova dalje, naišla sam na sjenilo i automatski u glavi spojila to dvoje. Odmah sam se vratila po vazu i kada sam ih stavila jedno pored drugoga, znala sam da je to moj sljedeći projekt. I eto, zato danas čitate ovaj post.

Reći ću odmah da je ovo jako jednostavan DIY, možda baš idealan za one koji žude nešto napraviti svojim
rukama, ali nekako nisu sigurni u svoje sposobnosti.

E, pa, ovo ćete sigurno moći realizirati, a rezultat će biti odličan.

Ovaj DIY ne izgleda kao DIY, a to je ono čemu u većini slučajeva težimo – da se na prvu ne vidi da smo to sami
izradili.

Osim vaze i sjenila, trebati će vam još i neko rasvjetno tijelo. Ja sam se odlučila za baterijske lampice na žici i one su zaslužne za ovaj romantični izgled te cozy efekat koji lampa daje. Ako želite da lampa izgleda klasično, kao da ima običnu žarulju – u Offertissimi možete pronaći male okrugle lampe koje se pale dodirom. Njih jednostavno zalijepite unutar sjenila i dobijete dojam prave žarulje.

Idemo napokon na “uradi sam” dio ovog projekta, odnosno na spajanje vaze i sjenila. U ovom slučaju, stalak sjenila je širi od grla boce te bi sjenilo skroz propalo na bocu. Bilo je potrebno izraditi nosač koji će sjenilo zadržati na željenoj visini. Odlučila sam se koristiti masu za modeliranje, iako ima mnogo različitih načina na koji se ovo može napraviti. Masu za modeliranje sam imala pri ruci te je izrada nosača bila gotova u svega par minuta. Na slikama možete vidjeti kako sam izradila nosač, kada je masa bila pričvršćena na vazu utisnula sam držač sjenila u nju kako bi bila sigurna da će sjenilo ravno stajati. Sada je još samo trebalo pričekati da se masa posuši (min.24h).

Još jedan jednostavan način na koji se može izraditi nosač za sjenilo je uz pomoć plutenog podmetača za čaše. U njemu jednostavno izbušite rupu debljine grla boce te ga dodatno ljepilom fiksirate na željenu visinu.

Nakon sušenja sjenilo će se odvojiti od nosača, meni to odgovara jer na taj način lako mogu skidati sjenilo i mijenjati lampice, no vi svakako možete i zalijepiti ukoliko želite da sjenilo bude fiksno.

Ostalo je još samo staviti lampice. Ja sam rasvjetni lanac ugurala u bocu, a baterije sam sakrila u sjenilo tako da se izvana ništa ne vidi. I eto ga, lampa je gotova!

Sjenila raznih boja i veličina možete pronaći u Offertissimi, kao i vazu s početka priče. No, možda i kod kuće imate neku vazu koju možete iskoristiti za ovaj projektić i udahnuti joj novi život.

Ukoliko se odvažite na ovaj DIY, bilo bi mi drago da se javite s dojmovima.

 

Do sljedećeg posta,

Matea

Uskršnji vjenčić

Donosimo vam DIY ideju za vijenac od pisanica u suradnji s Mateom Halilović.
Saznaj više

DIY oslikane svijeće

U suradnji s Mateom Halilović donosimo jedan veseli, šareni, cvjetni DIY – svijeće oslikane akrilnim bojama.
Saznaj više

Poklon košara za najmlađe

U suradnji s Mateom Halilović, donosimo vam ideju s kojom ćete zasigurno iznenaditi i razveseliti one koje darujete.
Saznaj više