Nisam uspjela pobjeći srcima kada sam u šopingu u Offertissimi naišla na preslatke kalupe. Odlučila sam odati počast svim zaljubljenima jednim jednostavnim i simpatičnim receptom, no koristila sam Nutrigold proizvode (koje također možete pronaći u Offertissimi) te ipak izvela malo “zdraviju” verziju brownie kolačića i mogu vam reći da su ispali odlično. Ako želite potražite ovakve srcolike kalupe za izrezivanje, a ako vam nije do toga – jednako fini će biti i ako ih izrežete na kocke.
• 100 g pirovog brašna
• 30 g kakaa u prahu
• prstohvat soli
• 60 g kokosovog ulja
• 80 grama tamne čokolade
• 4 žlice eritrita
• 230 ml zobenog mlijeka (ili po izboru)
• 50 g tamne čokolade (ili bijele)
• 1/2 žlice kokosovog ulja
• šećerne mrvice (po želji)
Pećnicu zagrijte na 175°C, a kalup obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte sve suhe sastojke i stavite sa strane. Na pari otopite čokoladu s kokosovim uljem te dodajte eritrit i mlijeko, dobro promiješajte. Pustite da se malo prohladi i onda umiksajte suhe sastojke. Sipajte u kalup i pecite otprilike 25 min, probajte čačkalicom je li pečeno. Pustite da se ohladi te odvojite od papira.
Kalupom izrežite željene oblike. Na laganoj vatri otopite čokoladu s kokosovim uljem te pustite da se prohladi. Žlicom stavljajte glazuru na svaki pojedinačni kolačić te posipajte šećernim mrvicama. Možete poslužiti u papirnatim košaricama prigodnog motiva iz Offertissimine ponude.
Ako vam je do dekoracije u njihovoj ponudi ćete pronaći baš dosta simpatičnih i fora detalja, a osim toga imaju i veliki izbor sitnica koje možete darovati dragim ljudima kao znak pažnje.
I za kraj, volite se svaki dan i činite nešto lijepo jedni za druge!
Matea Halilović