Kuglof je poslastica koju je jednostavno pripremiti, odlično paše uz kavu ili čaj, a na vašem
stolu on može imati dvostruku ulogu – ulogu deserta i ulogu centralne dekoracije. Uz par
osnovnih sastojaka zamirisat će vam cijeli dom. U nastavku se nalazi recept za sočni kuglof s
malinama.
Sastojci:
Za čokoladni preljev:
Pećnicu je potrebno zagrijati na 150 °C. Jaja umutite sa šećerom. Dodajte omekšali maslac i dobro povežite. Postepeno dodajte tekuće sastojke – mlijeko i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao te sve zajedno dodajte u smjesu s jajima i dobro sjedinite. Dodajte maline i ručno ih umiješajte u pripremljenu smjesu.
Potrebno je pripremiti kalup za pečenje. Ako koristite metalni kalup dobro ga namastite i pospite brašnom, a ako koristite silikonski kalup taj korak možete preskočiti. Pola smjese sipajte u kalup i na to rasporedite nekoliko žlica džema te prekrijte ostatkom smjese. Pecite na 150 °C oko sat vremena.
Pustite da se kuglof dobro ohladi, pa ga tek onda izvadite iz kalupa. Kada je kuglof spreman, pripremite glazuru – na laganoj vatri otopite maslac, potom ugasite vatru, dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne rastopi. Prelijte preko kuglofa i dekorirajte po želji.
Predstavljamo vam dekoraciju kuglofa koja će sigurno razveseliti one najmlađe, a za ovakvu dekoraciju će vam biti potrebni slani štapići i čokoladni bomboni u boji koje ćete složiti u centralni dio kuglofa.
Uživajte doma uz Offertissimu!