Offertissima

IDEJE I SAVJETI

mjerne jedinice kuhinja kolači

PRERAČUNAVANJE KUHINJSKIH MJERNIH JEDINICA ILI...

Ovaj put vam ne kuham, ali ću vam pomoći oko izazova koji vas sve muči. Jako mi se puno ljudi javlja s pitanjima poput: «…koliko je 1/4 cups šećera pretvoreno u grame?»

Kad naiđemo na recept na internetu, mjere često budu izražene u žlicama i šalicama, npr. 1/2 cups brašna ili 4 tablespoons šećera. Takve mjere su najčešće na stranim stranicama za slasne američke kolače i kekse.

Zato ću vam ja otkriti svoju tajnu koju koristim kod ovakvih recepta! O Offertissimi sam pronašla šalice i žlice s mjernim jedinicama koje su puno praktičnije jer mi gotovo ni ne treba vaga. Ako često pečete tipične američke poslastice, ovakva šalica ili žlica će vam sigurno dobro doći.

Kako bih vam dodatno olakšala posao, napisala sam nekoliko primjera najčešćih mjera koje možete koristiti prije nego stignete trknuti do Offertissime.

1/4 cup maslaca=57 g maslaca

1/2 cup maslaca=113 g maslaca

1/4 cup brašna=32 g brašna

3/4 cup brašna=96 g brašna

1/4 cup šećera = 50 g šećera

2/3 cup šećera = 134 g šećera

1/4 cup čokolade = 45 g čokolade

2/3 cup čokolade = 115 g čokolade

1/4 cup ulja 0 60 ml ulja

1 cup 0 240 ml ulja

1 tbsp 0 15 ml… itd

Nadam se da će vam ovo pomoći, ali svakako savjetujem i posjet Offertissimi te ulaganje u preslatke mjerne šalice i žlice. Kao i ostalo, i njih ćete pronaći po vrlo povoljnim cijenama, a ujedno se i se zauvijek riješiti preračunavanja pri pečenju slasnih browniesa, cookiesa ili cheesecake-a.

Violeta

Za velike i male školarce

Zavirite u našu novu BACK TO SCHOOL TOP PONUDU i opremite svog školarca za početak nove školske godine!...
Saznaj više

Poklon za školarca

Bliži se početak školske godine, a vjerujemo da se naši školarci tome ove godine posebno vesele. Čeka ih...
Saznaj više

Tekućina za pranje vjetrobrana

Duga ljetna vožnja i mušice na vjetrobranu automobila znaju prilično ometati vozača. Kako biste izbjegli ovakve situacije preporučamo...
Saznaj više